Teatar na trgu: Teatar kao sredstvo promoviranja politika prema mladima

Podijelite:

TEATAR NA TRGU – TEATAR KAO SREDSTVO PROMOVIRANJA POLITIKA PREMA MLADIMA – aktivnosti na sceni Doma kulture KSC Kakanj

U sklopu projekta „Teatar na trgu-teatar kao sredstvo promoviranja politika prema mladima“ u srijedu, 29. novembra od 12:40 u Domu kulture KSC Kakanj bit će odigrana predstava “Djeca sa kolodvora Zoo” nastala u produkciji Studio Teatra a u saradnji sa Prvom gimnazijom iz Zenice. Predstavi će prisustvovati učenici srednjih škola: Gimnazije “Muhsin Rizvić”, Mješovite srednje škole i STŠ “Kemal Kapetanović”.

Ulaz na predstavu je besplatan za sve učenike.Predstava “Djeca s kolodvora Zoo” u režiji Vildane Okan, bazirana je na autobiografskom romanu Christiane F., mlade ovisnice iz Berlina. Radnja prati njenu životnu priču, kao i priču njenih prijatelja i porodice, od prvih cigareta do heroinskih kriziranja. Predstava govori o problemima mladih ljudi, o njihovim željama, čežnjama i strahovima. Govori o tome u kakav životni pakao mogu upasti mladi ljudi ukoliko spas potraže u konzumiranju raznih opijata, alkohola, narkotika i sl. Emotivna i potresna izvedba jos nikog nije ostavila ravnodusnim.

U predstavi igraju: Hana Mujkić, Hena Husić, Tarik Babić, Eda Omeragić, Adna Baručija, Džan Habibija, Sara Džanić, Lamija Milović, Mehmed Softić, Nejra Strika i Zara Skopljak. Adaptaciju teksta uradile su Hana Mujkić i Vildana Okan. Za scenografiju je zaslužna Anida Talić, a za muziku i tehničku podršku Medin Ismić.Nakon predstave bit će održana i teatarska radionica za sve učesnike/ce u predstavi.

Radionicu će voditi glumac Mirza Bajramović. Osim učesnika/ca iz Zenice na radionici će biti prisutni i mladi iz Busovače i Kaknja. Partneri na realizaciji pojekta su KSC Kakanj, Amfiteatar Busovača i Prva gimnazija Zenica. Ovo je jedna u nizu aktivnost koje se realizuju u sklopu pojekta „Teatar na trgu-teatar kao sredstvo promoviranja politika prema mladima“ a pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta i Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci