U četvrtak će Muzej Kaknja i učenici iz Donjeg Kaknja posjetiti Memorijalni centar u Srebrenici

Podijelite:

Rezultat dugogodišnje saradnje Muzeja Kaknja i profesora Ekrema Gačića koji predaje predmet Historija realizovat će se edukativnom posjetom u Memorijalni centar u Potočare u Srebrenici.

Naime, Muzej Kaknja kroz svoj rad želi ukazati na mnogobrojne aktivnosti koje su od velikog značaja za BiH. Na neke ukazujemo kroz izložbe, debate, radionice te različite edukativne izlete.

Tako smo odlučili da u saradnji sa profesorom historije iz OŠ “Ahmed Muradbegović” Donji Kakanj organizujemo edukativni izlet za učenike u Srebrenicu, dana 03.05.2018. godine.

Cilj ove edukativne posjete je djecu praktično upoznati sa dešavanjima ratnih devetesetih godina, prvenstveno sa temom genocid u Srebrenici.
Učenici, njih oko 45, će imati priliku da posjete Potočare, muzeje, a bit će održan i čas historije.
Inače se ovo gradivo obrađuje prema nastavnom planu i programu u devetom razredu, zbog čega i idu upravo deveti razredi.

Srebrenicu nikada ne smijemo zaboraviti, potrebno je stalno se prisjećati i prenositi na nove generacije  dešavanja iz rata devedestih godina, kako se isti nesretni događaji ne bi nikada više ponovili.

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Posljedni članci