U Domu kulture Kakanj odigrana pozorišna predstava “Bure baruta”

Podijelite:

U nedjelju 16.12.2018. godine u Domu kulture Kakanj odigrana je pozorišna predstava “Bure baruta”. Predstava “Bure baruta” je rađena u koprodukciji Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice i Makedonskog narodnog teatra iz Skoplja. Publika  je zadovoljna izvedbom predstave i glumačku ekipu na kraju pozdravila burnim aplauzima.

„Bure baruta“ je predstava o nasilju, agoniji, izdaji, osveti, prijateljstvu, koja kontinuirano traje i polako se pretvara u „crnu rupu“ koja u sebe uvlači čak i one koji vjeruju da su dovoljno jaki da joj se odupru. Predstava nas, istovremeno, i opominje i podsjeća da nije važno ko je počeo, nego da nam je neophodan heroj koji će prekinuti spiralu nasilja u kojoj se nalazi većina današnjih modernih društava, osobito onih posttranzicijskih.

U predstavi igraju: Saša Handžić, Muhamed Bahonjić, Dženana Džanić, Enes Salković, Miroljub Mijatović, Zlatan Školjić, Nusmir Muharemović, Anđela Ilić, Sabina Kulenović, Kemal Rizvanović, Aleksandar Mihajlovski, Adis Mehanović. Dramaturginja predstave je Dragana Lukan Nikolovski, kostimografija je povjerena Lejli Hodžić, a rad na scenografiji bio je povjeren Vedranu Hrustanoviću. Muziku potpisuje Igor Kasapović, a scenski pokret Thomas Steyaert.

Podijelite:

Posljedni članci