U subotu 7. januara 2017.godine, u 10:00 sati, na Ponijerima zvanično počinje sezona skijanja

Podijelite:

Općina Kakanj i Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj (JU KSC) obavještavaju sve ljubitelje zimskih radosti da će u subotu 7. januara 2017.godine, u 10:00 sati, zvanično početi sezona skijanja u kakanjskom ski-centru Ponijeri.

Cijena poludnevne karte će koštati 10 KM, a dnevne 15 KM. Radi se o veoma prihvatljivim cijenama jer je cilj da se svim ljubiteljima skijanja omogući korištenje ski-lifta i ski-staze.

Završene su sve pripremne aktivnosti koje su obuhvatile uređenje ski-staze, pripremu ski-lifta, čišćenje prostora za parkiranje vozila, uspostavljen je modalitet informisanja javnosti o vremenskim prilikama, visini snježnog pokrivača na Ponijerima, te radu ski-lifta putem službene web-stranice www.ksckakanj.ba…

U toku su i pripreme posebnog prostora u blizini ski-staze u kojem će svi posjetioci Ponijeri moći dobiti topli čaj ili drugi napitak.

Na osiguranju uslova za skijanje i uživanje u zimskim radostima na Ponijerima vrijedno rade svi uposlenici JU KSC Kakanj.

Uvažavajući potrebu da se građanima Kaknja omogući boravak na Ponijerima, Općina Kakanj je obezbijedila besplatan prijevoz do poznate kakanjske vazdušne banje.  Prijevoz autobusima će se vršiti u dane vikenda, dakle subotom i nedjeljom, a polasci su u 9:00 ispred sahat-kule (Trg Kemala Baysaka). Povratak sa Ponijera je u 16:00 sati. Prijevoz je besplatan, a potrebno je izvršiti prijavu odlaska na Ponijere putem telefona sa brojem 032/771 800, lokal 882 (prijave se primaju radnim danom od 7:00 do 15:30 h). Troškove prijevoza plaća Općina Kakanj.

Kako bi sagledao kako teku pripreme za sezonu skijanja na Ponijerima, te kako bi podržao radnike JU KSC Kakanj koji vrijedno rade na pripremama, načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra je u petak 6. januara posjetio Ponijere.

Podijelite:

Posljedni članci