U subotu manifestacija pod nazivom „Energetski EXPO Kakanj 2016.“

Podijelite:

Udruženje „Centar za ekologiju i održivi razvoj“ – C.E.K.O.R. Kakanj,  pod pokroviteljstvom Općine Kakanj organizuje  „Energetski EXPO Kakanj 2016.“, prvu manifestaciju ovog tipa u Kaknju. Partner projekta je JU Kulturno-sportski centar Kakanj.

Program će se održati u subotu 17.12.2016. godine (subota) od 10.00 do 15.00 sati, u foajeu i kino sali Doma kulture i ponudiće nesvakidašnje i zanimljive programe i tehnologije.

Pozivamo vas da posjetite manifestaciju, koju organizuje, Udruženje „Centar za ekologiju i održivi razvoj“ – C.E.K.O.R. Kakanj, pod pokroviteljstvom Općine Kakanj, a pod nazivom „Energetski EXPO Kakanj 2016. godine“.

Cilj ove manifestacije je kako navode organizatori, podizanje svijesti svih građana, a posebno omladine i djece, o energetskoj efikasnosti, odgovornom korištenju energije ali i upoznavanje sa savremenim tehnologijama i recentnim trendovima iz ove oblasti.

Za djecu svih uzrasta predviđen je bogat edukativno-zabavni program, a organizatori izdvajaju interaktivnu predstavu “ENERGETKO“, edukativne filmove „EKO SUTRA“ i animirani film „OZONSKI OMOTAČ“, takmičenje,“TRKA BICIKLIMA – KO ĆE BITI SPORIJI“, radionicu za djecu “Pravimo zabavne i ukrasne predmete od recikliranih materijala“, slikanje na licu „body paint“ i slatka iznenađenja.

Za sve posjetioce koji dođu na otvaranje u 10.00 sati pripremljeno je posebno iznenađenje i mogućnost osvajanja vrijednih nagrada.

Na Energetskom EXPO-u će se prigodnim programima i na promotivnim štandovima predstaviti inovatori, kompanije, posredničke institucije i organizacije koje proizvode i prometuju proizvode i usluge iz oblasti energetske efikasnosti, a građani će imati priliku da se upoznaju sa načinima uštede energije u domaćinstvu.

Jedan od ciljeva ove manifestacije, a koja se realizira u okviru Akcionog plana energetski održivog razvoja Općine Kakanj (SEAP, Sustainble Energy Action Plan) je omogućiti pojedincima i kompanijama da prezentiraju svoja napredna rješenja, tehnologije, proizvode i usluge iz oblasti energetske efikasnosti, kao i primjene obnovljivih izvora energije.

“Za naše drage penzionere, imamo poseban poklon pa im sugerišemo da sa sobom ponesu ček od penzije. Od ostalih zanimljivosti i najmodernijh tehnologija iz oblasti energetske efikasnosti izdvajamo: solarnu klupu, hibridna vozila, električni motor i električni bicikl, solarni paneli i kolektori, pametna rasvjeta, eko kuća,led rasvjeta, inovatorski projekti-HHO generator i udarna pumpa…”, ističu iz C.E.K.O.R.-a.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci