U toku završni radovi druge faze izgradnje nove sportske dvorane u Kaknju

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

U 2017.godini u Kaknju je započela izgradnja nove sportske dvorane. Radi se o projektu koji će, uključujući i sportske rekvizite, u konačnici koštati oko 1.500.000 KM.

Uz kapacitete postojeće sportske dvorane, nova dvorana će, u skladu sa raspoloživim prostorom, kakanjskom sportu donijeti još jedan teren za basket, te teren za nogomet/rukomet/odbojku, ali i svlačionice, fitnes/teretanu… Radove finansiraju Općina Kakanj i Vlada Zeničko-dobojskog kantona koja je u ovu svrhu odobrila 700.000 KM obzirom na činjenicu da će nove dvoranske kapacitete koristiti i učenici Srednje tehničke škole “Kemal Kapetanović” Kakanj u svrhu održavanja časova tjelesnog odgoja. Na ovaj način će biti riješen veliki problem kojeg su imali učenici ove škole zbog nepostojanja sale za tjelesni odgoj.

U toku su završni radovi druge faze izgradnje nove sportske dvorane u Kaknju a kojom će upravljati JU KSC Kakanj.  Plan je da se radovi privedu kraju krajem mjeseca oktobra 2018. godine! U novoj dvorani montiran je višeslojni, sportski, jasenov parket koji ima potkonstrukciju i FIBA LEVEL 1 certifikat. Montažu je radila firma “Musculus d.o.o.” iz Beograda.

U novoj dvorani će biti i novi Fitnes centar koji će imati 125 kvadrata, na prizemlju ima osam svlačionica, a na spratu dvije svlačionice.

Neposredno prije otvorenja nove sportske dvorane radi se tehnički pregled svih prostorija.

Uskoro donosimo i više informacija.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Posljedni članci