U UREDU NAČELNIKA UPRILIČEN PRIJEM ZA PREDSTAVNIKE KOŠARKAŠKOG KLUBA KAKANJ

Podijelite:

U uredu općinskog načelnika Nermina Mandre danas je upriličen  prijem za predstavnike košarkaškog kluba Kakanj, predsjednika Mevludina Delibašića, trenera Josipa Pandžu i kapitena tima Aldina Muflizovića. Na ovom prijemu načelnik se u ime građana Kaknja zahvalio upravi i igračima kakanjskog košarkaškog kluba na fenomenalnim rezultatima ističući kako će Općina Kakanj i u narednom periodu podržavati sportske kolektive i pojedince i kako će predviđeni iznos za sport iz Budžeta općine Kakanj iz godinu u godinu rasti.

”Ova godina zaista djeluje nestvarno. Mi smo na početku imali više neki san nego cilj, a to je da uđemo u ligu šest za prvaka Bosne i Hercegovine. Podmladili smo tim, tu je dosta igrača koji nisu bili važne karike u jakom takmičenju. Svojim napornim radom i treninzima oni su mnogo napredovali što pokazuje i to da smo danas na liderskoj poziciji košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine. Ne želim da dižemo euforiju, igrače ću ponovo da dovedem u jednu ”normalu”, da ne postanu bahati i arogantni nego da nastave ondje gdje smo stali jer se samo napornim radom može napredovati. Sada nam je cilj da na kraju regularnog toka prvenstva budemo među prvih pet i da izborimo ligu 6 za prvaka BiH, jer to je novih 10 utakmica za naš klub i novih 5 jakih protivnika protiv kojih će publika vjerujem uživati. ” rekao je trener košarkaša Kaknja Josip Pandža osvrnuvši se i na rad u reprezentaciji BiH:

”U prvim danima okupljanja kadetske reprezentacije nije sve tako izgledalo bajno, ni što se tiče uvjeta ni raspoloženja među momcima. Međutim iz dana u dan momci su slijedili moje upute, međuljudski odnosi su rasli puno, a na terenu je provedeno u djelo ono što smo radili na treninzima i na kraju smo osvojili zlatnu medalju.”

Kapiten košarkaša Kaknja, Aldin Muflizović je istakao da je timski duh i obiteljska atmosfera među igračima glavni faktor uspjeha košarkaša Kaknja.

”Trener Pandža nam je uvijek potencirao kako je timski duh glavni faktor uspjeha. Napravili smo sjajnu atmosferu unutar tima i upravo je ta timska igra naš glavni adut zašto smo na prvom mjestu sada. Vjerujem da ostale ekipe imaju po nekoliko pojedinaca koji se izdvajaju u svakoj utakmici, dok kod nas to nije slučaj. Nastavit ćemo i u budućnosti da svi pružimo svoj maksimum i ostvarimo zacrtani cilj, a to je liga za prvaka BiH.”

Općinski načelnik Nermin Mandra i predsjednik košarkaškog kluba Kakanj su se prisjetili vremena kada je ekipa Viteza koju je vodio tada mladi ”anonimus” Josip Pandža pobjeđivala tim Kaknja koji je sa klupe predvodio iskusni Radomir Kisić i kada su dres Kaknja nosili istaknuti košarkaši koji su imali enormno visoke plate. I sam Josip Pandža je istakao kako je sve splet sretnih okolnosti i vrijednog rada i kako treba čvrsto ostati na zemlji i vrijedno raditi kako bi se ostvarili zacrtani ciljevi.

Predsjednik kluba Mevludin Delibašić se u obraćanju medijima zahvalio navijačima koji su pružali ogromnu podršku njegovom timu u dosadašnjem toku prvenstva i pozvao ih da i u budućnosti bodre košarkaše Kaknja te kazao kako rezultat neće izostati.

Općinski načelnik Nermin Mandra je igračima i trenerima Kaknja uručio prigodne poklone, dok je kapiten košarkaša Kaknja Aldin Muflizović općinskom načelniku uručio košarkašku loptu sa potpisima kompletnog igračkog i stručnog kadra.

Kaportal.ba

Podijelite:

Posljedni članci