Učlani se u Muzički centar koji djeluje u sklopu JU KSC Kakanj: U 2017. godini MC radio kroz program časova gitare i klavira

Podijelite:

Muzički centar koji djeluje u sklopu JU KSC Kakanj osnovan je 2006. godine u mjesecu septembru i od tada služi kao servis svim zainteresovanim da se mogu promovisati kroz koncertne aktivnosti i dobiti osnovna saznanja iz pojedinih instrumenata.

U proteklih 10 godina kroz rad Muzičkog centra prošlo je više od 200 polaznika  što u konačnici i jeste cilj koji smo postavili a to je rad sa djecom i mladima te edukacija istih.

JU KSC Kakanj svake godine građanima Kaknja priređuje polugodišnje i godišnje koncerte polaznika Muzičkog centra koji se predstave sa brojnim muzičkim tačkama odsviranim na klaviru i gitari.

U ovaj centar uključeni su učenici iz šest različitih škola naše općine i različitog uzrasta tj. starosne dobi. I u 2017. godini  Muzički centar je djelovao kroz program časova gitare i klavira. Ovogodišnji ciklus je završen javnim časom u 6. mjesecu 2017. godine. Trenutno u Muzičkom centru radi odsjek gitare koji vodi saradnik JU KSC Kakanj, Darko Lekić. Ovaj odsjek trenutno broji 18 članova. Vrhunac rada za Muzički centar je priznanje za najbolju autorsku muziku na 15. Festivalu u Konjicu, a koju je dobio za najbolju muziku u predstavi „DNK“ produkcije JU KSC Kakanj.


U toku su aktivnosti oko reorganizacije Muzičkog centra, a koje ćemo primjeniti u novom ciklusu. Pozivamo sve zainteresovane da se prijave na broj telefona 032/771-920 ili na e-mail juksckakanj@ksckakanj.ba! Ukoliko želite biti dio Muzičkog centra potrebno je u prijavi navesti ime i prezime, kontakt broj telefona, godinu rođenja i napisati za koji odsjek ste zainteresovani.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci