UPIS NOVIH ČLANOVA U ŠKOLU BALETA ZA ŠKOLSKU 2015/2016 GOD.

Podijelite:

JU za kulturu i obrazovanje Kakanj nastavlja suradnju sa baletnim studiom „ARS CENTAR“ iz Zenice. Nakon školske 2014/2015 god. kada je ovaj studio i krenuo sa radom, najavljujemo upis novih članova za školsku 2015/2016 godinu.

Prvi prijemni ispit će se obaviti u srijedu 17.6.2015.god. sa početkom od 17h u prostoriji JU za kulturu i obrazovanje Kakanj, a upis se odnosi na djecu uzrasta od 3 do 14 god. U prethodnoj školskoj godini baletni studio „ARS CENTAR“ okupio je oko četrdesetak mališana iz Kaknja, koji su savladali plan i program rada, a vrijedi izdvojiti premijeru predstave „Uspavana ljepotica“ u BNP Zenica i velikoj sali Doma kulture u Kaknju, a za narednu godinu je planiran nastavak rada i mogućnost upisa novih članova.

Balet kao nešto inovativno u našem gradu ne samo da je koristan način ispunjavanja vremena nego je vrlo značajan za psihofizički razvoj svakog djeteta. Uz zadani nastavni plan i program inovativnog pristupa plesnih pedagoga, baletni studio „ARS CENTAR“ se nametnuo kao jedna od vodećih ustanova umjetničkog obrazovanja djece u regiji i prva je ustanova za klasični balet ovakve vrste. Misija škole je prepoznati, izučiti i educirati izvanredne dječje potencijale na prostoru grada Zenice, Kaknja i okoline, te osvijestiti roditelje i djecu o još jednoj mogućnosti u njihovom razvoju.

Ciljevi „ARS CENTRA“:

–  privući talentiranu djecu regije;

–  osigurati djeci sve profesionalne uslove za što kvalitetniju edukaciju;

– razvijati tijelo i duh djeteta na umjetničkoj razini;

– razvijati tijelo i duh djeteta kroz kompletan lični razvoj utjecajem na njihovu svijest o prednostima zdravog života;

–  pratiti učenikova iskustva, poticati pozitivan utjecaj konstantnog napretka.

JU za kulturu i obrazovanje Kakanj i baletni studio „ARS CENTR“ i ove školske godine imju čast da obrazuju vašu djecu u baletnoj umjetnosti. Kao i prethodnih godina nastavu klasičnog baleta mogu pohađati sva djeca između 3 i 14 godina. Učenici su raspoređeni u uzrasne grupe, a nastava se odvija tri puta sedmično, odnosno tri do šest časova u toku sedmice. Uz nastavu klasičnog baleta djeca imaju i obaveznu nastavu primijenjene gimnastike.

Osigurajte svoje mjesto za početak rada u septembru!

 

Podijelite:

Posljedni članci