Upoznajte Mustafu Mekanića koji će glumiti Aladdina – Ujedinili smo Kakanj i Zenicu

Podijelite:

Veliko nam je zadovoljstvo što smo na jedno mjesto okupili talente iz Kaknja, Zenice i Sarajeva. Kompletna postavka mjuzikla “Aladdin” je na veoma zavidnom nivou.

Talentovani Zeničanin Mustafa Mekanić dobio je ulogu Aladdina u mjuziklu za djecu i odrasle pod nazivom “Aladdin”.

O ulozi Aladdina:

“Velika je čast i zadovoljstvo biti dio mjuzikla „Aladdin“, prije svega zbog produkcijske ekipe i glumaca, koje sam poznavao i gledao samo preko pozorišnih predstava i TV emisija. Na poziv uvaženog direktora KSC Kakanj, Mirze Mušije, pristao sam bez imalo razmišljanja, jer takav poziv se ne dobija svaki dan. Kao dijete odrastao sam uz crtane filmove i serije dobro poznatog lika Aladdina. Ulogu sam prihvatio sa uzbuđenjem, radošću ali i strahom, kako bi u potpunosti ispoštovao njegovog lika. Iznova sam pogledao svaki Aladdinov film da bih upratio kakav je on ustvari karakter, svaki detalj njegovog ponašanja, prirodu i pokret. Nadam se da sam u tome na kraju i uspio, te da će publika to prepoznati, ne samo kod Aladdina nego i kod svake druge uloge. Aladdin je momak, siroče, odbačen od većine svojih sugrađana, koji u svome životu nije osjetio šta je to voljeti i biti iskreno voljen. Živi od danas do sutra, krade kako bi preživio, svoj „plijen“ dijeli sa drugima sličnima sebi. Zbog neshvaćenosti ostalih, ne dolazi do izražaja njegovo dobro srce i plemeniti duh, sve do jednog momenta koji će mu promijeniti život”, navodi Mekanić.

Biografija

Mustafa Mekanić rođen je 11. 01. 1997. godine u Zenici gdje je završio Osnovnu školu „Edhem Mulabdić“ i Srednju muzičku školu na Odsjeku za klavir. U toku srednje škole, učestvovao je na Kantonalnim, Federalnim i Internacionalnim takmičenjima gdje je bio visoko nagrađivan upravo za svoj instrument. Nakon završetka srednje škole upisao je Pravni fakultet Univerziteta u Zenici, na kojem je također učestvovao na takmičenjima i predstavljao svoj fakultet širom regiona i Evrope, te je stekao zvanje diplomiranog pravnika.

Trenutno radi kao nastavnik klavira u Prvoj osnovnoj muzičkoj školi u Zavidovićima. Za vrijeme studentskog perioda, bio je uključen u mnogobrojne kulturne i sportske manifestacije i projekte grada Zenice. Član je Kamernog simfonijskog orkestra Zenica pri kojem svira kontrabas. Također, dio je i muzičko baletne škole „Ars centar“ u kojoj je radio na mjuziklima „Bitanga i princeza“, „Mali svijet“,  „Mama mila, ode Mia“ te mnoštvo drugih projekata pri ovoj školi.

Pored navedenog, bio je i domaćin/voditelj tri uzastopne godine za regionalne kvalifikacije, svjetskog takmičenja u plesu „Dance World Cup“. Veliku strast ima za sport, kao i za pisanje i komponovanje pjesama zabavnog i narodnog karaktera.

Premijera mjuzikla “Aladdin” zakazana je za 7.april tekuće godine u Domu kulture Kakanj.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci