Velika fotogalerija: Sportski odjel JU KSC Kakanj kroz 2017. godinu

Podijelite:

JU KSC Kakanj za sportske aktivnosti raspolaže sa dvije Sportske dvorane (KSC Kakanj i REAL Centar), Kuglanom, te Ski centarom Ponijeri. Sportske dvorane su najvećim dijelom namijenjena tzv. dvoranskim sportovima (košarka, odbojka, rukomet) ali i mnogim drugim sportovima (mali nogomet, borilački sportovi, ples i dr., te za nastavu tejelesnog i zdravstvenog odgoja). Iste su u funkciji, kako takmičarskog tako i rekreativnog sporta kao i mnogih drugih kulturnih i društvenih manifestacija. Pored termina rekreacija i treninga klubova, u Sportskoj dvorani se održavaju  i ligaška natjecanja iz određenih sportova.

U toku 2017.godine u Sportskoj dvorani KSC Kakanj odigrano je ukupno 79 utakmica sportskih klubova koji treniraju u ovoj dvorani (KK Kakanj, OK Kakanj, ŽOK Kakanj i RK Kakanj).

JU KSC je u proteklom periodu bila organizator i suorganizator brojnih sportskih dešavanja od čega se izdvajaju projekti Liga mjesnih zajednica 2017. u malom nogometu (najmasovnije sportsko takmičenje koje je trajalo tri mjeseca sa preko 450 učesnika), Biznis liga u malom nogometu i Novogodišnji turnir u malom nogometu (najkvalitetniji i najmasovniji sa najvećim nagradnim fondom) te niz drugih sadržaja kao što su: turnir za djecu do 12 godina u malom nogometu, kantonalno prvenstva u Taekwondou, biciklistička tura Kakanj – PD Bočica u povodu obilježavanja 15.aprila dana Općine, biciklistička vožnja u povodu obilježavanja 22.09. Europskog dana bez automobila, zatim brojna takmičenja osnovnih i srednjih škola u okviru projekta Male olimpijske igre, kantonalno prvenstvo u odbojci za osnovne i srednje škole itd. JU KSC je također bila domačin kadetskog turnira u odbojci za dječake i djevojčice, državnog prvenstva u kuglanju za juniore, kantonalnog prvenstva u kuglanju za RVI, zatim suorganizator utakmice između ženske odbojkaške reptezentacije BiH i Švedske, suoorganizator Sportskih igara mladih, organizator turnira u bilijaru itd.

U sportskoj dvorani na krovnoj etaži Real centra krajem 2016. godine i u prva dva mjeseca 2017.godine stvoreni su uslovi (postavljena tarafleks podloga, kupljena mreža i dodatna rasvjetna tijela) za iznajmljivanje termina u svrhu igranja tenisa čime je poboljšanja ukupna ponuda Ustanove.

U sklopu Sportske dvorane KSC se nalazi i četverostazna kuglana koja zadovoljava kriterije za održavanje, kako prvenstvenih tako i međunarodnih takmičenja u kuglanju.

Pored redovnih termina treninga klubova i rekreacija, jedan od načina promocije kuglane bio je i organizovanje različitih posjeta – mladi iz JU Centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama Ze-Do kantona, Naša škola sporta kao i izvođenje nastave TIZO – a. Prostorije kuglane su u ovoj takmičarskoj sezoni također koristili i članovi Kuglaškog kluba Čelik iz Zenice kako za potrebe treninga tako i za odigravanje svojih prvenstvenih utakmica.

U okviru Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2017.“ čiji je nosilac aktivnosti bila JU KSC u suradnji sa Sportskim savezom Općine organizovano  je 15 sportskih aktivnosti i to: turnir u odbojci (u sklopu koje je bila i revijalna utakmica u sjedećoj odbojci), rukometu i basketu, paintball turnir, rapid nogomet, turnir u stonom tenisu, biciklistička utrka, ulična trka, prezentacija borilačkih sportova, boks mečevi, šahovski turnir, takmičenje u plivanju, street workout-u, mala škola jahanja.

Na Ski centru Ponijeri je organizovan doček Nove godine kao i tradicionalna manifestacija „Udahni Ponijere 2017“. Također 2017.godine je organizovana i Škola skijanja koja je za razliku od proteklih godina bila izuzetno posjećena. U saradnji sa Crvenim križom Općine tokom cijele zimske sezone je bila prisutna ekipa za pružanje prve medicinske pomoći čime se kvalitet usluga naše Ustanove podigao na još veći nivo. U okviru redovnih pripremnih aktivnosti za predstojeću sezonu organizovana je i volonterska akcija čišćenja kompletnog Ski centra Ponijeri. U toku 2017.godine izvršena su značajnija ulaganja u ski lift, kao i motorno vozilo ratrak za uređene ski staze.

Podijelite:

Posljedni članci