VIVA FILM FESTIVAL THIRD EDITION – U kategoriji omladinskog filma učestvuje film koji je snimljen u Kaknju

Podijelite:

U JU KSC Kakanj održane su ukupno tri Viva radionice “Dokumentarni film od ideje do realizacije” a kao rezultat istih snimljen je dokumentarni film koji govori o depresiji. Naziv snimljenog filma je “Antracit” a odluke o snimanju kao i kompletan scenarij donosili su polaznici.

Na prvom terminu predavanja mladi polaznici dobili su osnovno znanje o dramaturgiji, historiji filma te sve o procesu nastanka jednog dokumentarnog filma.

Druga radionica je podrazumijevala izlazak na teren i početak snimanja filma, na osnovu prethodno izrađenog plana. Praktičan rad sa profesionalnom video i audio opremom, kojom su polaznici sami rukovali uz nadzor predavača.

Učesnici Viva radionice bili su: Hanka Sikira, Haris Mujić, Timur Aletović, Tarik Alajbegović, Irnis Marušić, Merima Krivokapa, Isa Barakat, Naser Pačariz, Lejla Mehanović, Esma Mehić i Ahmed Kubat koji su ujedno zajedničkim snagama snimili dokumentarni film koji će biti predstavljen u takmičarskom dijelu Viva film festivala u kategoriji omladinskog filma.

Iz organizacije Viva festivala javili su da je konkurs za prijavu filmova zatvoren, a da će rezultati oficijalne selekcije biti objavljeni do 30. juna 2017.

Viva film festival ove godine počinje 13. septembra i trajat će do 17. septembra.

Tri najbolja će biti nagrađena na samom VIVA FESTIVALU “2017. video opremom koju obezbjeđuje kompanija AVTERA.

Podijelite:

Posljedni članci