Vraćamo stare uspomene – „LIGA MJESNIH ZAJEDNICA  KAKANJ 2017.“

Podijelite:

Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj u saradnji sa Sportskim savezom Općine Kakanj a uz finansijsko pokroviteljstvo Općine Kakanj organizuje sportsko-rekreativno takmičenje u malom nogometu pod nazivom Liga mjesnih zajednica “Kakanj 2017“. Ova ideja je zamišljena s ciljem da okupi što veći broj mjesnih zajednica sa područja Općine Kakanj kako bi se njihovi članovi uz sport družili, zabavljali, te zdravo i korisno provodili svoje slobodno vrijeme.

Početak takmičenja je planiran u nedjelju 19.02.2017.godine a završnica krajem mjeseca aprila povodom obilježavanja 50. godišnjice Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj (u zavisnosti od broja prijavljenih mjesnih zajednica). Takmičenje će se igrati u tri faze i to : prva i druga faza  takmičenje po grupama je po bod sistemu, a treća faza su finalni susreti (polufinale i finale).

Bitno za spomenuti jeste da je učešće ekipa besplatno.

Maksimalan broj prijavljenih igrača po ekipi je 12 (jedna MZ može imati jednu prijavljenu ekipu) s tim da se u prijavu ekipe mora upisati minimalno 8 igrača. Prijavljena ekipa ne može imati više od jednog igrača koji se aktivno bavi igranjem fudbala u takmičarskim ligama. Igrači koji predstavljaju mjesnu zajednicu moraju biti mještani iste mjesne zajednice ne mlađi od 2001. godine rođenja. Na prijavi mora stojati potpis i pečat predsjednika MZ.

Rok za prijave ekipa je 13.02.2017.godine, a termin izvlačenja je 17.02.2017.godine u 16:00 sati u kultnom školskom centru „Europa“ koji se nalazi u sklopu Sportske dvorane KSC Kakanj. Ekipe se prijavljuju na pripremljenom obrascu koji se može dobiti u prostorijama uprave JU KSC Kakanj, a također se može po zahtjevu dobiti i na željeni fax ili e-mail.

Sve informacije možete dobiti na broj  telefona: 032 771 920.

Pravila i propozicije su prilagođeni rekreativcima, pa će se igrati sa 5 + 1 brojem igrača. Nakon prijave sve ekipe će preko svojih predstavnika dobiti striktne propozicije takmičenja kako bi se lakše i što regularnije takmičenje moglo odvijati. Na svim utakmicama će biti obezbjeđeni profesionalni suci, zapisničari, fizičko osiguranje, fotograf, semafor i medicinska ekipa. Takmičenje će također biti medijski pokriveno.

 Za tri prvoplasirane ekipe obezbjeđene su vrijedne nagrade.

Očekujemo vaše prijave!

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Posljedni članci