Završen posljednji takmičarski dan prvog dijela takmičenja Lige MZ – Završnica takmičenja se nastavlja od oktobra

Podijelite:

Odigrane se tri utakmice posljednjeg kola proljetnog dijela Lige Mjesnih zajednica, dok je jedna utakmica registrovana službenim rezultatom

U nedjelju 13.05.2018. godine u Sportskoj dvorani KSC Kakanj nastavljeno je takmičenje u malom nogometu Lige MZ “Kakanj 2018”. Odigerane su četiri utakmice poslije kojih sus e u dalje takmičenje plasirale ekipe: Nažbilja, Tršća, Vared I i Mramora. Utakmica između ekipa MZ Termoelektrana i Varda I, registrovana službenim rezultatom 3:0, jer se  malonogometaši Mjesene zajednice TE nisu pojavili na parketu kakanjsko sportske dvorane.

Evo kompletnih rezultata posljednjeg proljetnog kola Lige mjesnih zajednica Kakanj 2018:

MZ Bilješevo – MZ Nažbilj 1:3

Aldin Gadžun bio je strijelac jedinog gola za ekipu iz Bilješeva, dok su po jedan gol za tim Mjesne zajednice Nažbilj postigli: Amir Salkić, Senad Topalović i Mirzet Muslić.

MZ Slapnica – MZ Tršće 0:5

Po dva gola na ocvoj utakmici postuigli su Mufid Subašić i Semir Bliznović, dok se jednom u listu strijelaca upisao Vedad Asubašić.

MZ Termoelektrana – MZ Varda I 0:3

Službeni rezultat, utakmica nije odigrana zbog nedolaska igrača MZ TE))

MZ Ričica – MZ Mramor 1:2

Golove su  postigli Mensud Omerović za Ričicu i Samir Husika, oba gola  za Mramor).

Slijedi ljetna pauza.Takmičenje se nastavlja u drugom, jesenjskom dijelu četfrtfinalnim utakmicama u dvije grupe. Jednu grupu ekipe koje će se takmičiti u sistemu prvoplasiranih, a drugu grupu ekipe iz sitema drugoplasiranih.

Podijelite:

Posljedni članci