Završena zimska manifestacija “Udahni Ponijere” – Tri dana zabave, edukacije, kreativnih radionica, igara na snijegu, sankanja, skijanja…

Podijelite:

Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj i Općina Kakanj organizovali su zimsku manifestaciju “Udahni Ponijere” koja je trajala tri dana. Od petka 25.01.2019. do nedjelje 27.01.2018. godine naši sugrađani su imali priliku da uživaju u posebnom planinskom ambijentu sa različitim sadržajima.

Pored dnevnog i noćnog skijanja upriličen je koncert Deniala Ahmetovića.

Za najmlađe je organizovana zabava na snijegu uz različite igre i maskotu Boo, medvjed koji je najmlađe obradovao bombonama.

Upriličen je i scenski prikaz radionica na “Glumačkom kampu”, pod nazivom “Kameni spavač” Mehmedalije Maka Dizdara.

Kruna rada na trodnevnom glumačkom kampu koji je održan na Ponijerima je pomenuti performans. Polaznici kampa iz Kaknja, Zenice i Zavidovića su osim glumačkih vježbi prošli i kroz vježbe izrade srednjovjekovnog oružja, te kroz niz kondiciono fizičkih vježbi iz scenskih vještina, koje su objedinjene u 20 – minutni scenski prikaz na platou ski centra Ponijeri.

Na oproštajnom ručku, zajedno sa predavačima: Irfanom Hasagićem, Miroljubom Mijatovićem i Mirzom Bajramovićem, te uz prisustvo v.d. direktora JU KSC Kakanj Mirzom Mušijom, 36 polaznika je dobilo i certifikat za učešće.

Naredni projekat i druženje polaznika Škole glume iz Kaknja, Zenice i Zavidovića, zakazano je u maju 2019. čiji domaćin će biti BNP Zenica.

Podijelite:

Posljedni članci