ZIMSKA ŠKOLA: “UČIMO I NA RASPUSTU”

Podijelite:

KUICIC

JU za kulturu i obrazovanje Kakanj organizuje zimsku školu „Učimo i na raspustu“ te poziva sve učenike osnovnih škola da se prijave na časove iz predmeta za koje su zainteresovani. Zimska škola će se realizirati iz predmeta stranih jezika: engleski, njemački i turski jezik. A po potrebi učenika, nastava se može organizovati i iz predmeta prirodnih nauka.

Naš cilj je da na zimskom raspustu na kreativan i zabavan način nastavimo proces učenja i omogućimo učenicima da dopune svoje znanje iz pojedinih predmeta. Profesori će u svom radu primjenjivati individualni i grupni rad. Kroz individualni rad učenici  će samostalno steći znanje, vještine i navike, sami će birati redoslijed rada obavljanja zadataka, određivati tempo rada uz nadzor i profesionalnu pomoć profesora naše zimske škole. Grupnim i zajedničkim radom na istom zadatku, razvijaju se komunikacijske vještine, osjećaj pripadanja grupi i usvajaju se vještine timskog rada. Nastava zimske škole „Učimo i na raspustu“ realizovati će se tri puta sedmično po dva školska časa svakog ponedjeljka, srijede i petka. Ukupno će se održati 16 časova, početak zimske škole planiran je za 4. januar 2016. i trajati će do 20. januara 2016. Cijena zimske škole iznosi 60 KM, u cijenu je uračunat i  jednodnevni izlet na Ponijere sa obezbijeđenim troškovima puta, užinom i toplim napitkom.

Pozivamo sve učenike osnovnih škola naše Općine da nam se jave na broj telefona 032-553-983 i da se prijave na časove iz onih predmeta za koje su zainteresovani. Budite i vi dio naše zimske škole „Učimo i na raspustu“, naučimo nešto novo i provedimo ugodno druženje tokom zimskog raspusta.

JU za kulturu i obrazovanje Kakanj/Press

Podijelite:

Posljedni članci