IGRAJMO SE I UČIMO ZAJEDNO

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Poštovani roditelji, obavještavamo vas da  Javna ustanova Kulturno-sportski centar  Kakanj ove godine organizuje i kurs engleskog jezika za naše najmlađe sugrađane. Kurs je namijenjen i posebno osmišljen za djecu uzrasta od 6-8 godina.

Kako klasična nastava i pristup predavanju nisu dovoljno interesantni, djeca će na časovima engleskog jezika  kroz igru, animaciju, kreativan i interaktivan pristup naučiti prve osnove jezika. Slušajući strani jezik kroz crtiće i pjesmice djeca  bolje usvajaju tačan i izvoran naglasak što je vrlo važno jer praksa pokazuje da je to kod odraslih početnika jedna od najvećih teškoća

Naš  cilj je da učenjem engleskog jezika osposobimo  djecu za komunikaciju na engleskom jeziku u usmenom i pismenom obliku o temama iz svakodnevnog života. Kroz nastavu stranog jezika kod djece  će se   razvijati svijest o značaju višejezičnosti u savremenom svijetu odnosno svijest o tome da uspješno ovladavanje jezičkim kompetencijama doprinosi afirmaciji ličnosti i njenom optimalnom razvoju, te će se  razvijati i  pozitivan stav prema sličnostima i razlikama što će kod djece  podstaći razvoj kosmopolitskog stava, duha tolerancije, humanizma i internacionalizma.

Početni nivo engleskog jezika  za djecu od 5-8 godina će trajati tri mjeseca. Časovi će se održavati u prostorijama  Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj dva puta sedmično u trajanju od sat vremena.

Nastava je bazirana na usvajanju govornog jezika kroz mnoštvo igara, interesantnih animacija i radionica. Imperativ je da djeca zavole jezik, rastu i odrastaju uz njega.

Nastava  će se održavati u posebno opremljenom i uređenom prostoru, koji osim što podstiće na rad, predstavlja i savršen prostor za razdraganu igru uz stručno vodstvo naših predavača

Naš komunikativni pristup podrazumijeva:

  • audio i vizuelne vježbe za razvijanje vještina slušanja i pričanja
  • tekstualne vježbe za razvijanje vještine čitanja
  • igre koje pomažu pri usvajanju novih riječi
  • pjesmice i igrokazi koje jačaju samopouzdanje kod djece
  • kreativne RADIONICE: učimo engleski dok kuhamo, pravimo igračke ili plešemo

Ukoliko i vi želite da vaše dijete bude dio male škole engleskog jezika, pozovite nas na broj telefona 032/771-920 i rezervišite svoje mjesto na vrijeme.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Posljedni članci