Muzej Kaknja u fazi kreiranja nove izložbe – Sportski klubovi koji egzistiraju na području općine Kakanj

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Obavještavamo građane da Muzej Kaknja priprema još jednu vlastitu izložbu čiji će glavni cilj biti prikazati historijat sporta u našem gradu. Planirana izložba trebala bi biti gotova za tri mjeseca, a trenutno smo u fazi prikupljanja arhivske građe. Tim povodom u Muzej Kaknja smo ugostili i sa njima obavljali razgovore različite sportiste, trenere, profesore i mnoge druge koji su dali veliki doprinos kroz razvoj sporta. Nama su uveliko pomogli budući da su donijeli historijsku građu za postojanje sportskih klubova, fotografije, video materijale, pehare, lične zahvalnice, medalje i mnoštvo izvornih dokumenata koji će poslužiti za kreiranje muzejske izložbe.

U srijedu 24.01.2018. godine održan je sastanak u Muzeju Kaknja na kojem su prisustvovali Nermin Begić, Almir Begić, Salih Fazlić, Anto Krašić, Jasminko Hasagić, Almir Aganović i Islam Neimarlija. Tema sastanka je bio Odbojkaški klub “Kakanj”.

Danas 25.01.2018. godine održan  je sastanak u vezi Rukometnog kluba Kakanj, a sastanku su prisustvovali Ivica Pekić, Nikica Komšić i Matilda Lapajne.

Uskoro više informacija!

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Posljedni članci