Odlični uslovi za skijanje na Ponijerima – Družimo se i večeras od 18:00h na noćnom skijanju

Podijelite:

20.01.2018. godine: Ekipa JU KSC Kakanj u ranim jutarnjim satima izašla je na teren Ski centra Ponijeri kako bi se utvrdilo trenutno stanje te da se procijeni vrijeme rada ski lifta. Utvrđeno je da je nakon novih snježnih padavina ski staza u odličnom stanju te da će danas biti omogućeno i dnevno i noćno skijanje.

Temperatura na Ponijerima varira 0 – 3 stepena C, dok je visina snijega 15 cm.

Dnevno skijanje organizovano je danas od 10:00 do 16:00 sati, sve je proteklo u najboljem redu a uslovi za skijanje su nakon novih padavina odlični.

Škola skijanja se održavala u desnom dijelu prve padine velike staze od 10:00 do 14:00 sati. Napominjemo da nam se svaki dan možete pridružiti na licu mjesta ukoliko želite časove skijanja.

Danas je na teren izašla i ekipa za prvu pomoć iz Doma zdravlja, Općina Kakanj osigurala je besplatan prijevoz za sve zainteresovane kako bi što više vremena bili na čistom planinskom  zraku. Fast food Popeye je radio, također danas je KSC objekat na Ponijerima radio, za vrijeme noćnog skijanja također će raditi. Put do Ponijera je prohodan uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Kako smo ranije najavili i večeras radi noćno skijanje od 18:00 do 21:00 sati.

Poludnevna karta iznosi 10 KM, dnevna karta 15 KM, dok je cijena noćnog skijanja 10 KM.

Posjetite nas!

Podijelite:

Posljedni članci